Filozófiánk

A természet a legjobb gyógyszer

A legjobb módszer bőrünk gyógyítására az, ha arra tudjuk ösztönözni, hogy regenerálja saját magát. A bőrünk jelenti a közvetlen kapcsolatot a világgal. Légy hálás az érzékeny bőrért, hiszen ez azt jelenti, hogy jól végzi védekező szerepét. Minden ami a bőrünkkel érintkezik bekerül a szervezetünkbe. Természetesen ez vissza fele is működik. Ezért az egészséges és fiatalos bőr megőrzése érdekében ajánlott sok vizet inni és egészséges, telítetlen olajokat, például kenderolajat használni.

Az érzékeny bőr nem reagál jól az agresszív kezelésekre, amelyek parabéneken, alkoholon és más vegyi anyagokon alapszanak, mivel ezek tönkreteszik a bőr már amúgy is törékeny egyensúlyát. Bárki bőre lehet szép és egészséges, csak szükséges a napi szintű kezelése olajak, vajak és gyógynövények megfelelő kombinációjával és rendszeres hidratálásra van szükség. 

Megbízhatóság

Akkor vagyunk a legboldogabbak, ha vásárlóink elégedettek. Keverékeinkben használt összes összetevő nyomon követhető, és örömmel mutatjuk be útjukat a termőföldtől egészen a kész termékig. A legfontosabb, hogy ugyan úgy figyelünk érzékeny bőrünkre mint ügyfeleinkre - ez pedig egy fontos dolgot eredményez: 

Boldog bőr és egy boldog bolygó!

Fenntarthatóság

A fenntartható működés alapelveit követjük egészen az első szemtől a végtermékig. Minden lépésünknél tudatába vagyunk az emberek és  bolygó iránti felelősségünknek, ezért mindig olyan természetes összetevőket választunk, melyek eredete ismert. Nem használunk nagy ökológiai lábnyommal rendelkező alapanyagokat. Termékeinket Szlovéniában gyártjuk, nem messze a kendermezőktől, ez lehetővé teszi a rövid gyártási folyamatot amely környezetbarát.

Miért pont a kender?

A kender természeténél fogva fenntartható

Amikor valami nagyon gyorsan növekszik, szokták mondani, hogy "úgy nő, mint a kender". Minden bizonnyal jogosan szolgált rá erre az állításra. Egy évszak alatt ez a csodálatos növény eléri a három méteres magasságot, emellett szára vastagsága megegyezik egy kisebb fáéval. Egy szerény, igénytelen növény mely szinte érzéketlen a környezeti tényezőkre. Sok éves tapasztalatának köszönhetően termelőnk, Jernej - képzett biogazdálkodó - pontosan tudja, hogyan kell a növényt növényvédő szerek és műtrágyák nélkül termeszteni.

Őseink termőterületein

A kender termesztésnek ősi hagyománya van Szlovéniában. E tevékenység legrégebbi írásos emléke a 16. századra nyúlik vissza. Azokban az időkben a szlovén háztartások többségében valamilyen formában jelen volt a kender. Őseink kötelek, ruhák és egyéb praktikus tárgyak készítéséhez használták. A 20. század második felére a kender termesztés volumene csökkenni kezdett, viszont most számos pozitív tulajdonsága miatt újra népszerű lett. Népszerű mivel egyszerű termeszteni, sokoldalúan felhasználható, a növény organikus összetevői, valamint a bőrünkre és a testünkre gyakorolt fontos és hihetetlen jótékony hatása miatt.

Bőrünk és testünk imádja a kendert

Tudta, hogy a kenderolajat a természet legteljesebb olajának tekintik? Ennek oka az Omega 3 és 6 zsírsavak tökéletes aránya, amelyek természetesen csak a kenderolajban vannak jelen. A kender minden egyes része jótékony hatásokkal bír. A levelek és a szárak értékes gyantát tartalmaznak, a virágok kender-hidrátot biztosítanak, mely még a legérzékenyebb bőrfelületeket és képes életre kelteni. 

A természet legkiválóbb kender kivonatai

Kenderolaj

A kenderolaj az esszenciális zsírsavak és az E-vitamin tökéletes forrása. Az olaj egyedi összetétele mélyen hidratálja a bőrt és nem tömíti el a pórusokat. Ezért az olaj zsíros és száraz bőr kezelésére egyaránt alkalmas. A kenderolaj másik sajátos tulajdonsága, hogy természetes védőréteget képez a bőr felületén, amely lehetővé teszi a bőr számára, hogy ne száradjon ki.

Kannabinoid (CBD)

A Kannabinoid (CBD) világszerte egyre nagyobb figyelmet kap. A pozitív tulajdonságai miatt szinte csodaszerként tekintenek rá. A CBD egyensúlyba hozza a szervezet belső működését és enyhíti az autoimmun reakciókat. Segít a sejtek közti kommunikációban, valamint a stressz és álmatlanság csillapításában.

Kender-hidrát

Ez az összetevő a legtitokzatosabb a kender összetevői közül.  Ez a ritka virágvíz felgyorsítja a mikrocirkulációt, serkenti a bőrt és javítja a pórusok megjelenését. A bőrre gyakorolt pozitív hatásának köszönhetően kender-hidrátot használunk arckrémeink alapvető összetevőjeként.

A legjobbat szeretném nyújtani a bőrömnek Hemptouch Kozmetikumokkal!