Immunerősítés a vírusos időszak átvészelésére

2020.03.13

A koronavírus robbanásszerű elterjedésével még jobban előtérbe került, a napjainkban amúgy is népszerű egészséges életmód és egészségmegőrzés. Mivel egyre súlyosabb válsághelyzet alakul ki, ezért mindenkinek érdemes most még jobban odafigyelnie magára és környezetére.

De tulajdonképpen mit is tehetünk megelőzés képpen?

Mindenképp fontos kiemelni, hogy az egyik kulcsfontosságú tényező az étkezés. Figyeljünk oda, hogy mit eszünk, hiszen az egyik legnagyobb mértékben ez határozza meg alapvető egészségi állapotunkat. Ételeinket készítsük megfelelő minőségű alapanyagokból, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt. Az vagy amit megeszel, tartja a mondás. A megfelelő tápanyag bevitel mellett érdemes figyelni a különböző vitaminokra és gyógynövényekre is.

Erős immunrendszerrel sokkal nagyobb az esélye, hogy elkerüljük a fertőzéseket, illetve, ha el is kapjuk sokkal gyorsabb lesz a lecsengése és hamarabb vissza tudjuk nyerni erőnket.

Nézzük, hogy mikkel tudjuk erősíteni szervezetünk saját védelmi rendszerét az immunrendszerünket: Fokhagyma, Gyömbér, Citrom, Csipkebogyó, Grapefruit, Méz.

Nem szabad elmenni a CBD mellett sem. Kutatások bizonyítják, hogy immunerősítő hatással rendelkezik. A most kialakult pánikhelyzet okozta stressz leküzdésében is partnerünk lehet. Valamint az ezzel járó álmatlanságra is egy alternatívát jelenthet.

Ezek egyaránt segítenek a megelőzésben és a kezelésben is.

Másik alapvető immunerősítő a rendszeres testmozgás, azonban most több dologra is érdemes figyelni. Amennyiben edzőterembe jár, nagyon ügyeljen a higiéniára. Mindig saját törölközőt használjon. A terembe éréskor és az edzés végén is alaposan mosson kezet. A különböző gépek használta elött és után is tisztítsa meg azokat a termekben kihelyezett fertőtlenítő szerekkel. Amennyiben gyengének érzi magát, semmiképp sem ajánlott az edzés, ilyenkor azt javasoljuk, maradjon otthon és pihenjen.

Az alapvető higiéniáról sem szabad megfeledkezni. Mindig rendszeresen mosson kezet legalább 20 másodpercig szappannal. Csak tiszta kézzel érintse száját és szemét. Köhögés és tüsszentés esetén mindig használjon zsebkendőt!

Azt javasoljuk, hogy ezek együttes kombinációjával támogassuk szervezetünket és tegyünk együtt a korona vírus tovább terjedése ellen!